U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

^ De Nieuwe cover van de herziene uitgave (derde druk)

 

 ^ Maaike Vaatstra (nu Terpstra) in 2011

 

 ^ Maaike Vaatstra in december 2013. Gesloopt door het OM, justitie, politie en de laatste 2 jaar vooral door haar ex-man Bauke en haar kinderen....

 ^ Is dit de moordenaar van Marianne? Jasper Steringa? Lees het boek en die vraag wordt glashelder beantwoord met: 'Nee'

 

Of is dit de moordenaar van Marianne: Ali Houssein Hassan (Ali Heval). Lees het boek en die vraag wordt even helder als overtuigend beantwoord met: 'Ja'

Marianne Vaatstra. Als doden konden spreken.....

 

Nieuws - Maart 2015 


Leeuwarder Courant en Freddy Vaatstra liegen dat ze barsten

 

Dongen, 26 maart 2015 - Vandaag kwam in ons bezit een artikel van donderdag 19 maart 2015 in de Leeuwarder Courant. De eveneens leugenachtige online-versie ervan hadden we al gelezen: de vrucht van ANP's horrorjournalist, OM-witwasser en volstrekte onnozelaar Chris Klomp (zie hieronder ook het nieuwsitem van 19 maart j.l.) Maar het artikel in de papieren versie slaat werkelijk alles. De LC blijft volharden in het bewust rondstrooien van desinformatie en wil het Friese volk bewust doen geloven dat 'de hele oplage van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' moet worden vernietigd'. Hieronder leest u hoe groot die leugen is. (nieuwsitem 19 maart). 'Alle boeken moeten binnen vier weken door de versnipperaar' meldt de krant met een inzetje. Het LC weet dondersgoed dat er reeds duizenden exemplaren zijn verkocht en dat het slechts om een restantje gaat van de tweede druk zoals deze nog bij Centraal Boekhuis in stock is. Bewust vermeld men ook niet dat er in juni een derde druk komt (herziene uitgave), uiteraard zonder een weerslag van het dagboekje van Maaike Vaatstra, maar met een nieuwe, gillende scoop. Over enkele dagen ook via de reguliere boekhandel en de on line boekverkopers gewoon weer te bestellen. Het artikel barst van de leugens. Het dagboekje van Maaike kwam niet via-via in ons bezit maar gewoon via Maaike zelf die tot op vandaag volledig achter de inhoud van het boek en de weergave van haar schrijfsels staat (zie hier). Nee, LC, het is niet de moeder van Marianne geweest die een stokje heeft gestoken voor de publicatie van wat dan ook. Dat hebben haar ex Bauke en de kinderen gedaan. Kinderen die hun eigen moeder chanteren. Nee, LC, natuurlijk hebben de auteurs volgens het hof onvoldoende aannemelijk gemaakt dat Maaike toestemming heeft gegeven tot publicatie. Kijk, dit document was ingebracht tijdens het hoger beroep maar het hof heeft dat corruptheidshalve gepasseerd. Sterker nog, men heeft het niet aangedurfd om de onderzoekswens van auteur Mauritz om Maaike Vaatstra onder ede te mogen horen in te willigen. Iedereen die het 'Campingverslag' leest begrijpt waarom. Hoe groot moet deze doofpot niet zijn dat men dit allemaal aandurft.  Gans Friesland trapt er in, met dank aan het LC. 

 

Freddy Vaatstra (foto) , de broer van Marianne, maakt het helemaal bont. Moeder heeft helemaal geen last gehad van de auteurs. Mauritz bezocht zijn moeder op de camping om dat daar een pure noodzaak voor was (lees hier). Moeder was zeer verguld met het bezoek. Freddy liegt zoals ziijn broer Johan en zijn zussen dat ook bij voortduring doen. Nee, geweldig, Freddy, om te verwijzen naar Peter R. de Vries. Kijk even hier. Een voorbeeld van tal van zaken waarvan Peter op de hoogte was maar dat tijdens de OM-promo-Vaatstra-show, de uitzending van Peter in 2012, allemaal was vergeten. Net als nog een 20-tal andere gillende feiten die Peter nu even niet te pas kwamen. 'De grootste onzin', zo kwalificeerde Peter 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' maar Maaike was doodziek van de laatste uitzending van Peter waarin hij om namens het OM het eendader-scenario te promoten niet te beroerd was om Marianne als een sletje weg te zetten. Bauke , Freddy en de rest lieten het ook allemaal gebeuren en nu weet Freddy dan zeker dat als Peter dat zegt het ook echt allemaal onzin is. "Kinst op dyn fingers neigaen dat it allegearre net kloppet'. Wat een krant, wat een familie. Wat een leugens.

 

Misschien is het wel aardig voor Freddy en de rest om even hoofdstuk 5, 'Peter R. de V., loopjongen van het OM' van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra te lezen. Het staat op de promo-site 'De Misdadige Misdaadverslaggever.nl, een site over het aanstaande boek over Peter R. waarin is opgenomen een uitgebreide verhandeling over de verderfelijke Judasrol van Peter in het Vaatstra-dossier. Wordt vervolgd. 

> Het leugenartikel in de Leeuwarder Courant

 


  

Derde druk / herziene uitgave (juni 2015) over enkele dagen weer volop te bestellen


Dongen, 24 maart 2015 - Over enkele dagen is 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' weer volop te bestellen. Onder een nieuw ISBN-nummer, dat gekoppeld is aan het oude, kan een ieder via de reguliere boekhandel en via de on line boekwinkels zoals BOL.com, Bruna, Paagman etc maar ook via deze site het boek, dat nu verschijnt onder de titel  'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II', gewoon weer bestellen. Op de eerste en tweede druk handhaaft het Centraal Boekhuis als gevolg van het recente arrest uiteraard haar leveringsblokkade.

 

Na de massale media-aandacht van vorige week (NOS 10 uur Journaal, alle landelijke en regionale kranten en regionale omroepen) ontstond er een ware run op de heruitgave zoals deze in juni aanstaande verschijnt. Los van een heftige duiding van de recente ontwikkelingen zal deze herziene uitgave dankzij een 'killing scoop' de Vaatstra zaak alsnog 'op z'n kop gooien'. Een gesigneerd exemplaar kunt u nu al voorbestellen via deze site.  Een regulier exemplaar over enkele dagen via de boekhandel of on line. Klik hier voor de sommatie van Moszkowicz namens Maaike (lees: haar ex en de kinderen) en klik hier voor het alles zeggende 'Campingverslag'. 

 

Bauke Vaatstra toucheert 80 mille, Maaike moet 6.500  euri aftikken. Met dank aan Bauke en de kinderen


Dongen, 24 maart 2015 - Marianne's vader Bauke (foto) cashte samen met de broers en zussen van Marianne een dikke 80.000 euro. Maaike bleef zo ver bekend buiten het bereik van de schadevergoeding die de vermeende moordenaar Jasper Steringa moest aftikken. Zou ze het sowieso aangenomen hebben? Volgens 'Het campingverslag' (door rechter afgewezen bewijs tijdens de recente hoger beroep-procedure, zie hieronder het nieuwsitem van 18 maart 2015) lijkt dat niet het geval. "Ik walg van die man", stel Maaike als de bizarre rol van Bauke aan de orde komt. Maaike zelf is nu veroordeeld tot terugbetaling van de proceskosten zoals deze bij het kort geding in eerste aanleg de auteurs was opgelegd. Van haar schamele AOW-tje dient Maaike nu een slordige 6.500 euro betalen, met dank aan de initiators van het kort geding, haar ex Bauke en haar kinderen Johan, Freddy, Rennie, Wilma en Ineke.

 

De deurwaarder staat met de betekening van het vonnis over enkele dagen op de stoep bij de vrouw die door haar eigen kinderen en haar ex wordt gechanteerd (zie het nieuwsitem van 18 maart hieronder) Binnenkort meer spectaculair nieuws over deze kwestie en het feit dat Moszkowicz op dit moment namens Maaike (lees: Bauke en de kinderen) zo'n twee ton aan vermeend verbeurde boetes aan het incasseren is bij de beide schrijvers. Een gloeiende reden om richting Maaike, hoe ellendig dan ook, niet langer de nodige reserves in acht te nemen want zij had dat makkelijk kunnen voorkomen zoals zo ook iets had kunnen ondernemen tegen de media toen haar vriendin Klaske Ferwerda volledig ten onrechte zo ongeveer in alle landelijke en regionale media als verraadster te kijk werd gezet. Wordt vervolgd. 

 

Boekverbranding anno 2015 in Omroep Brabant Journaal


Dongen, 19 maart 2015 -  Los van het nog bij Centraal Boekhuis aanwezige kleine restant van de tweede druk van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra', beschikte auteur en tevens uitgever Hans Mauritz nog over een kleine eigen voorraad boeken. Na een aankondiging deze te zullen verbranden vanwege de overtuigende symboliek die daar van uit zou gaan meldde zich een aantal media waaronder Omroep Brabant. De boekverbranding kwam in het journaal dat maar liefst twaalf keer werd uitgezonden.  Een tweetal andere TV-programma's hebben de beelden voor eigen gebruik inmiddels overgenomen (hierover later meer). Na de uitzending regende het reacties en bestellingen. Voor de derde druk, de herziene uitgave van juni a.s. (was al ingepland voor het vonnis in hoger beroep) maar ook voor de te vernietigen exemplaren van de tweede druk met daarin een weerslag van het dagboekje van Maaike Vaatstra, Marianne's moeder, zelf. Een ware run op het boek ontstond nadat het NOS 10 uur-journaal van woensdag 18 maart 2015 (spoel door naar minuut 9.45) ondanks het mediageweld rond de verkiezingen, er aandacht aan besteedde. Ook bij de uitgever zelf kwamen meer dan 300 aanvragen binnen.

De directe link naar de Omroep Brabant Journaal uitzending

Link naar Omroep Brabant Journaal van 19 en 20 maart 2015 (scroll lichtjes naar de video onder het nieuwsitem) 

Link naar het radio-interview voor het Omroep Brabant Radiojournaal (scroll naar de video en klik hieronder op het koptelefoontje)

 


 

'Hoernalist' Chris Klomp (o.a. ANP) wereldkampioen bewuste misleiding en strategische desinformatie


Dongen, 19 maart 2015 - 'Hoernalist' is het op internet veel gebruikte koosnaampje van voormalig Dagblad van het Noorden verslaggever Chris Klomp. Klomp (foto) voert al jaren lang campagne tegen de - naar zijn zeggen - complotdenkers, juist en vooral de auteurs van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra', maar verdiepte zich nooit in de zaak. Las het boek niet en speelde altijd op de man. Niet op de bal. Klomp is rechtbankverslaggever te Groningen en freelancer voor het ANP en het AD. Toen hij afgelopen woensdag belde (voor zogenaamd hoor en wederhoor als reactie op de uitspraak van het hof) liet hij weten dat hij namens het AD belde. Uitgever en auteur Mauritz stond hem ondanks de talloze eerdere aanvaringen te woord omdat hij in het geval van het AD weinig schade zou kunnen aanrichten. Immers, daar houden ze hem als het om zijn hetze tegen de Vaatstra-complotters gaat goed in de gaten. Het AD had - met dank aan Klomp - al eerder een prominente rectificatie jegens Mauritz en de uitgever moeten plaatsen ( zie hier ) als gevolg van een puur leugenachtig artikel van de hand van Klomp.

 

Na het kort geding van december 2013 had hij (bewust) glashard geschreven dat de Haarlemse rechter Schotman 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' had verboden hetgeen in geen enkel opzicht het geval was. Ook toen nam het ANP het bericht van hem klakkeloos op en alle kranten kauwden het na. Klomp had zijn doel bereikt: het afbreken van de voor het OM, justitie en politie vernietigende boodschap die van het boek uit gaat.  Ook nu bleek het om een ANP-stuk te gaan dat door de nieuwsdienst voor haar leden / afnemers via een intranet on line wordt gezet. Klomp werd afgelopen woensdag te verstaan gegeven wat hieronder in het nieuwsitem van 18 maart 2015 is weergegeven. Klomp werd op 'HetVerbodenDagboek.nl' gewezen maar Klomp heeft daar geen boodschap aan. Het past niet in zijn guerrilla tegen de auteurs en dus praat hij daar gewoon niet over. ' De gehele oplage van Het Verboden Dagboek Van Maaike Vaatstra moet worden vernietigd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten', zo leverde hij zijn stukje bij het ANP aan en alle media namen het over. Een pure leugen omdat er reeds duizenden boeken zijn verkocht en het hier ging om een klein restantje van de tweede druk dat nog in depot stond bij Centraal Boekhuis. Het boek werd door uitgever Novio media Uitgevers al niet meer verkocht omdat de derde druk, de herziene uitgave, aan staande juni in de planning stond. Al ver voor de uitspraak van het hof in Amsterdam van afgelopen dinsdag. Door de komst van de heruitgave bewust  te verzwijgen (was 'm toch duidelijk verteld en was te lezen op deze site) suggereert Klomp wederom geraffineerd dat het boek is verboden hetgeen allerminst het geval is. Klomp durft de feiten zoals hieronder in het nieuwsitem van 18 maart is weergeven niet te melden. Daarmee zou hij in kwade reuk komen te staan bij zijn 'broodheren', het OM en justitie. Vooral de noordelijke tak daar van. Nee, Klomp heeft zich, net als de man waarvan hij een prominent volgeling is, Peter R. de Vries, overduidelijk ontpopt als een loopjongen van het OM

 

Werd Klomp in de eerste en tweede druk van het boek gespaard, in de herziene uitgave is een nieuw hoofdstuk opgenomen over de rol van de Main Stream Media in het algemeen en die van onze oppertwitteraar (de godganselijke dag door twittert de beste man zijn duimen blauw) Chris Klomp in het bijzonder. Als God bestaat en ook zijn tegenspeler de duivel, dan is de laatste behoorlijk aan de winnende hand. Het heeft satanische trekjes om als 'journalist' de helpende hand uit te steken bij het gesloten houden van de doofpot aller doofpotten: de zaak Marianne Vaatstra.

 

Het boek over Peter R. de Vries verschijnt op 24 april aanstaande. Hierin de nodige parallellen met de werkwijze van Chris Klomp. Zie: DeMisdadigeMisdaadverslaggever.nl en met name de flaptekst op deze pagina

 

Hieronder een selectie uit de oogst van Klomp's verspreiding van desinformatie en groteske misleiding van het publiek. 

Nu.nl, NuJij.nl, Volkskrant, Telegraaf, BN / De Stem (online, de papieren versie was n.a.v. een gesprek met Mauritz wel correct), Leeuwarder Courant, Dagblad voor het Noorden, Omroep Friesland, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Trouw, Haarlems Dagblad, NOS.nl en tal van andere regionale en landelijke kranten en TV


 

Kinderen (en ex Bauke)  chanteren moeder Maaike tot op het bot


Dongen, 19 maart 2015 -  Het kort geding in eerste aanleg van december 2013 bleek al snel ingestoken door Marianne’s vader Bauke en de kinderen van Maaike en Bauke, Johan (wordt vervolgd door het OM vanwege poging tot doodslag op auteur Mauritz...), Freddy, Ineke, Wilma en Rennie. Maaike wist nergens van. Het staat zwart op wit. Twee dagen voor de zitting van toen had Mauritz zwart op wit aangetoond dat Yehudi Moszkowicz allerminst beschikte over een mandaat van de persoon die hij zei te verdedigen: Maaike Vaatstra. Dat 'aantonen' had beter kunnen gebeuren op de zitting zelf omdat Mosko nu - terwijl de zitting al was begonnen - in staat was een verfomfaaid briefje te produceren dat hem door Freddy Vaatstra werd aangereikt. Die was daarvoor speciaal vanuit Friesland naar Amsterdam gesneld om het geding in allerijl te redden. 'Mem, effe tekenen, ik leg later wel uit waarom'. Zoiets. Op de bijgaande foto's zit het stel zusters en broers van Marianne in de studio van Omrop Fryslan nadat Jasper Steringa is opgepakt en het hele spul in één klap is vergeten hoe het OM hen al kort na de moord intimideerde en zelfs nadrukkelijk instrueerden om vader Bauke en moeder Maaike in toom te houden met al hun praatjes over asielzoekers. In het dagboekje van Maaike wordt dat allemaal haarfijn omschreven en het is vanzelfsprekend dat dit de zussen en broers van Marianne nu wel heel slecht uitkomt. De computer van Maaike werd na Jaspers veroordeling door dochterlief Ineke schoongeveegd door alle e-mail te wissen (letterlijke uitgesproken door Maaike tegen haar vriendin Klaske Ferwerda). Maaike mocht van de kinderen geen contact meer hebben met allen die haar 10 jaar lang hadden gesteund in haar kruistocht tegen het OM, politie, justitie, onderzoekscoördinator Jan Verkaik, OvJ Henk Mous, Burgemeester Visser en nog een horde doofpotters. Er ging 'uit naam van Maaike' zelfs een mailtje uit, zelfs naar de auteurs, vriendin Klaske Ferwerda en de leden van het Friese clubje van Maaike's medestanders, dat ze niets meer met hen te maken wilde hebben. Het mailtje bleek geschreven door Ineke Vaatstra die namens zichzelf en de andere kinderen Maaike, hun bloedeigen moeder,  hiermee onder curatele plaatste. Daarvóór hadden ze hun moeder al gechanteerd (woorden van Maaike zelf) dat ze in het geval ze met haar strijd door zou gaan (Maaike legde zich niet neer bij de 'Jasper vondst' van het OM) zij haar kinderen en kleinkinderen niet meer zou zien. Fijn clubje, zou je zeggen, en vader Bauke, die al eerder 'om' was door zijn - inmiddels -  BN-status, zijn bezoek aan de koning en koningin en het veroveren van de Machiavellie-prijs 2012, liet het allemaal gebeuren. Want, wat vond Bauke er allemaal van op 31 mei 2010 toen hij een interview gaf aan Het Dagblad van het Noorden? Precies, het was allemaal 'Eén grote leugen'

 

In de derde druk, de herziene uitgave, zoals deze in juni verschijnt, zal een apart hoofdstuk worden gewijd aan de rol van Bauke Vaatstra en die van de kinderen omdat deze juist ook met betrekking tot het vonnis in hoger beroep 'leading' zijn geweest. Om nog maar niet te spreken over de poging tot doodslag door Johan Vaatstra (foto links, print screen Omrop Fryslan) op auteur Mauritz tijdens de boekverspreiding in Oudwoude in juni vorig jaar. De laatste berichten zijn dat het ook tot een vervolging zal komen en Johan terecht zal moeten staan. Zie hier de uitzending van GPTV, een veel bekeken commerciële regionale omroep in Friesland waar na minuut 5 het bizarre voorval ter sprake komt. Afgelopen donderdag kwam deze omroep eveneens met een nieuwsitem over het vonnis in hoger beroep van het kort geding. Jammer genoeg deels gebaseerd op het vileine en leugenachtige ANP-berichtje van Chris Klomp (zie elders op deze pagina)

Links: 

GPTV nav ANP bericht HB KG: http://www.gptv.frl/BcOD9uP6uLQ

GPTV n.a.v. boekverspreiding in Oudwoude (juni 2014): http://www.gptv.nl/VIwG6saJkWY

Aangifte Hans Mauritz tegen Johan Vaatstra inzake poging tot doodslag

Interessante e-mailwisseling met Johan Vaatstra zoals opgenomen in 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra'


 

Yehudi Moszkowicz: 'Of we effe 2 ton willen schuiven'


Dongen, 19 maart 2015 - Buiten het verbod op publicatie van hoofdstuk 4 van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra (zonder dit hoofdstuk mag en zal de derde druk, de heruitgave 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II' in juni aanstaande verschijnen) is Yehudi Moszkowics, geprententeerd raadsman namens Maaike Vaatstra (....) grotendeel in het ongelijk gesteld en is het vonnis van december 2013 op een meerderheid van punten van tafel. Vooral auteur Mauritz is zo ongeveer van alle blaam gezuiverd. Het vonnis in hoger beroep maakt ook duidelijk dat rechter Schotman in 2013 volstrekt prutswerk heeft geleverd. Dit nog los van puur misdadige acties zoals het passeren van onomstotelijk bewijsmateriaal. 

Het nieuwe vonnis maakt ook duidelijk dat met name Mauritz ten onrechte als 'grotendeels in het ongelijk gestelde partij' moest worden bezien en dat om die reden de kosten aan de zijde van Mosko gevallen, meer dan 6.000 euro, voor rekening kwamen van Mauritz en Dankbaar. Mosko moet die zes rooien dus mooi terug betalen. In een vlucht naar voren heeft deze Mosko-telg, die hard op weg is zijn vader en ooms achterna te gaan, een duidelijk statement op basis waarvan hij vindt dat hij dat niet hoeft te betalen omdat hij 200.000 euro aan verbeurde boetes van beide Mauritz en Dankbaar tegoed zou hebben. Afgelopen donderdag bereikte ons via onze advocaat Heijkant deze hilarische sommatie. Waar de verbeurte van deze boetes na het recente vonnis op gebaseerd zijn is een raadsel maar Mosko kan schermen met 'uitvoerbaar bij voorraad' (vanwege het kort geding in eerste aanleg van december 2013?) en kan zomaar overgaan tot executie van een 'vermeend' vonnis. Beslag op onroerend goed en banksaldi kan dan alleen nog afgewend worden middels een kostbaar executiegeschil (lees: een nieuw kort geding) 

Nee, dit advocaatje is goed bezig. Alleen al in deze kwestie lopen er drie tuchtklachten bij de deken tegen Mosko. Een vierde, die van Frides Lameris, veroordeeld vanwege integrale publicatie van Maaike's eigen dagboekje op internet, is door Yehudi van tafel gespeeld (er liepen toen al teveel tuchtklachten tegen deze toga) door Lameris de kostenveroordeling, ook 6 mille, kwijt te schelden. Het was Mauritz die Lameris hierin heeft begeleid en geholpen. 

 

Maaike kán niet langer zwijgen

 

De dreiging van de tonnen hoge boetes was er al maar ligt nu andermaal op tafel. Reden voor auteur Mauritz om zijn belofte aan Maaike niet langer gestand te doen en om nu het 'campingverslag' zoals dat tot dusver, althans door Mauritz, Dankbaar knalt alles ongevraagd op het internet, slechts in de hoger beroepsprocedure naar voren is gebracht. Waarom nu wel? Simpel, het kan niet zo zijn dat Maaike op haar geweten wil hebben dat de auteurs die een boek op de markt hebben gebracht waarvan zij zelf zegt dat heel Nederland dat zou moeten lezen, thans financieel geruïneerd worden. Je kunt van Dankbaar zeggen wat je wilt maar de beste man heeft  in weerwil van wat Peter R. daarover in DWDD debiteerde , schouder aan schouder gevochten met Maaike. In de vuurlinie gestaan. Op de barricade, vol in het schutsveld. Reden waarom deze kwestieuze feiten in Deel II van het boek, samen met een scoop van grote betekenis,  ruim aan de orde zullen komen.

 

Voor verdere duiding van het 'campingverslag' zie het nieuwsitem van 18 maart hier onder.

 


 

Vonnis: derde druk (herziene uitgave, juni 2015) niet verboden en dus ook niet hoofdstuk 5, 'Peter R. de V., loopjongen van het OM', een vernietigende verhandeling over de weerzinwekkende rol van Peter R. de Vries is het Vaatstra-dossier


Dongen, 18 maart 2015 - Op de website DeMisdadigeMisdaadverslaggever.nl vindt de bezoeker een integrale weergave van hoofdstuk 5 van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra'. Het hoofdstuk draagt de titel 'Peter R. de V., loopjongen van het OM'. In dit hoofdstuk wordt de weerzinwekkende rol van Peter R. in het Vaatsra-dossier genadeloos blootgelegd. Saillant detail in het vonnis in hoger beroep van afgelopen dinsdag is dan ook dat slechts hoofdstuk 4 door de rechter is verboden maar geen verbod is uitgesproken aangaande het boek in zijn geheel. Reden waarom in juni a.s. de derde druk met als toevoeging 'Deel II' uitkomt inclusief dit spraakmakende hoofdstuk.

 

In het boek 'De Misdadige Misdaadverslaggever' (24 april 2015) is een omvangrijk hoofdstuk opgenomen over hoe Peter het OM in de zaak Vaatstra heeft witgewassen. Ten dienste is geweest. Keihard heeft gelogen en gillende informatie die naar de werkelijke daders van de moord wezen ten faveure van het OM bewust onder de pet heeft gehouden.

DeMisdadigeMisdaadverslaggever.nl staat voor een promosite t..b.v. van de marketing van het boek en dient als informatieplatform voor de media. 

Het boek is hier te bestellen

Het hoofdstuk over Peter R. in 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' vindt u hier .

Voor de flaptekst: deze pagina

 


 

Bizar vonnis in hoger beroep kort geding: klein restant tweede druk 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' dient vernietigd, Maaike's dagboekje mag niet worden besproken


Dongen, woensdag 18 maart 2015 - Eindelijk heeft het hof in Amsterdam dan haar ei gelegd: het vonnis in de hoger beroep procedure tegen het vonnis in kort geding van 12 december 2013. Anderhalf jaar na datum. Saillant detail: Maaike Vaatstra is destijds in december 2013 GEEN kort geding tegen ons gestart. Niet Maaike. Zo heeft ze auteur Mauritz bevestigd tijdens het laatste laatste bezoek aan haar in haar chalet op de camping. Maaike (foto) heeft in dit gesprek aangegeven het roerend eens te zijn met de inhoud van het boek. 'Van kaft tot kaft'. (zie bijlage ‘Campingverslag’)

 

Toch ligt er nu een vonnis waarin expliciet gesteld wordt dat hoofdstuk 4 van ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ (het gewraakte boek) verwijderd dient te worden in volgende drukken en dat de huidige voorraad (tweede druk, nog pakweg 2.000 stuks) vernietigd dienen te worden.

Is dit het meest bizarre vonnis ooit gewezen?

Maaike heeft weliswaar aangegeven hetgeen is besproken tijdens het urenlange campinggesprek niet zo maar te zullen bevestigen omdat ze dan 'grote problemen zou krijgen met haar kinderen'. Echter indien zij onder ede zou staan, zo  gaf zij aan, zou ze beslist de inhoud van het ‘campingverslag’ bevestigen. Dit campingverslag is door auteur Hans Mauritz en zijn advocaat Hans Heijkant ingebracht in het hoger beroep met het verzoek Maaike Vaatstra onder ede te mogen horen. Dit verzoek is niet toegewezen en – sterker nog – aan het einde van punt 3.3.4 van het arrest 17 maart 2015 stelt het hof ‘Deze (betwiste) stellingen zijn echter onvoldoende feitelijk onderbouwd, zodat het hof hieraan voorbij gaat’. Dank je de koekoek. Men heeft gewoon geweigerd Maaike te horen. Was dat wel gebeurd dan was de hele kwestie in no time opgelost geweest. Begrijpelijk, natuurlijk, dat men Maaike niet wilde horen onder ede..... Begrijpelijk.

 

Spookpartij

 

Bizar is ook dat Mauritz (en toen ook Wim Dankbaar) Maaike's advocaat (lees: de advocaat van de kinderen van Maaike) Yehudi Moszkovicz reeds ver voor het kort geding in december 2013 hadden aangegeven dat we het dagboekje van Maaike  NIET integraal zouden opnemen en er ook niet uit zouden citeren. Ook al kwam dat laatste ons ontegenzeglijk toe omdat er sprake was van een ‘eerder rechtmatige openbaarmaking’ als gevolg waarvan ons dat citaatrecht wel degelijk toekwam. Toch kwam er het kort geding. Ingestoken door Marianne’s vader Bauke en de kinderen van Maaike en Bauke(foto), Johan (wordt vervolgd door het OM vanwege poging tot doodslag op auteur Mauritz...), Freddy, Ineke, Wilma en Rennie. Maaike wist nergens van. Het staat zwart op wit. Mosko moet wél die zes mille terug betalen (kostenveroordeling KG van dec. 2013). Dat dan weer wel.

 

Voor Mauritz persoonlijk is het vonnis gunstig i.v.m. met de destijdse tonnen hoge boetes en tal van andere ten onrechte veroordelingen meer.  Echter, het zijn sigaren uit eigen doos. De rechters van dienst geven wat cadeautjes maar de hoofdzaak is triest: vernietiging van de huidige voorraad en geen weergave van Maaike 's schrijfsels (haar dagboekje) in de derde, herziene druk zoals deze binnenkort uitkomt. Uitgever Novio Media Uitgevers beraadt zich op deze nieuwe situatie omdat het dagboekje van Maaike zelf - de integrale versie nota bene - is te lezen op internet.

 

In de derde druk komt auteur J. Hans Mauritz en co-auteur Wilhelm D. Ites met een giga-scoop welke de gehele Vaatstra-zaak alsnog op z’n kop zal gooien. Dat gaat absoluut veel goed maken. Voormalig co-auteur Wim Dankbaar meldt ondertussen het hoger beroep te hebben gewonnen maar helemaal niemand begrijpt waarop dat gebaseerd zou zijn. 

Hier de link naar het bestreden vonnis van 18 december 2012 

Hier de link naar het vonnis in hoger beroep van 17 maart 2015 

Hier leest u het 'Campingverslag'

 

Hier leest u tal van lovende recenties zoals eerder geplaatst op Bol.com

 

Bestelt u het boek (de herziene uitgave, derde druk) via deze site, de reguliere boekhandel of de on line boekwinkels dan ontvangt u de herziene uitgave.

Bestellen?

 

'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II' is te bestellen via deze site, en eveneens on line via de beste en grootste boekensites van Nederland


Natuurlijk kunt u uw bestelling ook doen bij de reguliere boekhandel bij u in de buurt