U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

^ De Nieuwe cover van de herziene uitgave (derde druk)

 

 ^ Maaike Vaatstra (nu Terpstra) in 2011

 

 ^ Maaike Vaatstra in december 2013. Gesloopt door het OM, justitie, politie en de laatste 2 jaar vooral door haar ex-man Bauke en haar kinderen....

 ^ Is dit de moordenaar van Marianne? Jasper Steringa? Lees het boek en die vraag wordt glashelder beantwoord met: 'Nee'

 

Of is dit de moordenaar van Marianne: Ali Houssein Hassan (Ali Heval). Lees het boek en die vraag wordt even helder als overtuigend beantwoord met: 'Ja'

Marianne Vaatstra. Als doden konden spreken.....

 

Eerdere beoordelingen van 'Het verboden Dagboek van Maaike Vaatstra' op BOL.com

 

uiteindelijk 95 recensies waarvan 91 gewaardeerd met de hoogste score: 5 sterren.

In aantal en waardering nooit eerder bij BOL.com voorgekomen


 

 Na 55 reviews:

 


 

FvanKleef  / Ik raad dit product aan
60-69 jaar

24 juni 2014

Ook dit boek maakt duidelijk, dat aan opsporing, vervolging en berechting in Nederland grote mankementen kleven, omdat belangen in plaats van waarheidsvinding te vaak de hoofdrol spelen. De essentie van het boek wordt gevormd door de vragen op pagina 378 e.v. en het laatste hoofdstuk. De schrijvers tonen middels eigen vasthoudend onderzoek overtuigend een groot aantal missers van justitie aan.
Het boek zou echter veel sterker zijn geweest met een duidelijke rode draad, het achterwege laten van talrijke doublures alsmede de persoonlijke afrekeningen met een groot aantal hoofdrolspelers, wat op een gegeven moment zelfs buitengewoon irritant gaat worden.
De schrijvers hebben teveel gewild en bereiken mede door een slechte voorbereiding in de publiciteit een veel te klein publiek. En dat is ontzettend jammer, want de boodschap dat justitie naar believen de fundamenten van de rechtsstaat buiten spel kan zetten, zou velen aan het denken (moeten) zetten.

 

 Eindelijk gerechtigheid

TwoWorlds Ik raad dit product aan
Beverwijk

23 juni 2014

Eindelijk kunnen lezen waarom er iemand onschuldig vast zit en waarom er wederom weer zoveel in de doofpot moest. Geweldig boek.

Pluspunten:

Goede verhaallijn


 

 We worden flink genaaid, en niet de eerste keer.

HarryBennebroek Ik raad dit product aan
40-49 jaar | Bennebroek

23 juni 2014

Wat een boek, vol ongeloof gelezen terwijl je weet dat je weer in de zeik word genomen.
De heren hebben het nu echt voor elkaar, maar nu nog de rest van de bevolking overtuigen.
Dit moet wel de waarheid zijn. Niemand kan dit verzinnen anders heb je wel een hele ruime fantasie,
maar dan nog is het een rete goed boek. En nu zoveel mogelijk aan de grote klok hangen.
Heren bedankt voor het blootleggen van dit corrupt regime.


 

 Onvoorstelbaar schokkend wat er in dit boek wordt onthuld

Willemdewaarheid Ik raad dit product aan
50-59 jaar

23 juni 2014

In een zinderend relaas van feiten en onderzoek nemen Mauritz en Dankbaar je mee naar de wereld van het Friese Kollum, Buitenpost en Zwaagwesteinde. Hier heeft zich een groot drama voltrokken dat het leven kostte van een jonge vrouw, Marianne Vaatstra. In de zoektocht naar de daders heeft Justitie een verkeerde keuze gemaakt. Deze keuze, liegen en bedriegen in belang van de staat heeft uiteindelijk een wat verwarde boer de kop gekost. In een spannend overzicht van feiten, verhalen, situaties en dagboekverhalen laten de schrijvers zien dat de waarheid keihard en nietsontziend geweld is aangedaan. Geloofwaardig, helder en schokkend. Ik kon niet meer stoppen met lezen, de bewijzen stapelen zich op en je vraagt je na afloop af hoe het verder moet met Justitie in Nederland. Een must read voor iedereen die niet klakkeloos gelooft wat Justitie te vertellen heeft. Maar ook voor iedereen die zich afvraagt wat er nu in die trieste nacht na koninginnedag precies gebeurd is daar in de buitengebieden van Kollum.


 

 ONGELOOFLIJK.....ONOMSTOTELIJK

Damned Ik raad dit product aan

23 juni 2014

Ongelooflijk hoe in dit boek, na jarenlang volhoudend onderzoek door Maaike Terpstra, Wim Dankbaar, Andre Vergeer en vele anderen onomstotelijk word bewezen dat het O.M. vanaf dag 1 de ware toedracht van de moord weet, bewust toedekt en een leugen gordijn ophangt...
En maar hopen dat het dossier van Marianne in het laadje `onopgeloste moorden' zou verdwijnen...
`n Leugentje om de gemoederen te sussen en het asielzoekers beleid niet in een kwaad daglicht te stellen!?

Nog idioter is het dat blijkbaar het NFI kan worden ingezet om met hun O zo geloofwaardige en professionele imago een 100 procent DNA te fingeren en zo een onschuldige boer tot een bekentenis te dwingen...
(en blijkbaar werkt het want Nederland slikt het voor zoete koek.....)

Wat zal Jasper zich eenzaam voelen zeg.
Wat zal mem Maaike zich moedeloos voelen.
Jan Vlug moet zich heel diep schamen.
P.R. de Vries slaapt waarschijnlijk slecht.
Heeft Henk Mous eigenlijk wel een geweten ?
Media, neem verantwoording.!
Wat zal heit Bauke in de war zijn..
Marianne, ......... eindelijk waarheidsvinding....!!!!

Wim en Hans, bedankt dat jullie je nek hiervoor uitsteken en hier een licht op laten schijnen.
Sterkte als dadelijk de weerstand breekt, ik denk dat jullie jullie het nog druk gaan krijgen.

Het boek is zeker een aanrader, zo ook het echte dagboek van Maaike
wat makkelijk op internet terug is te vinden.

Ook een aanvullende aanrader is dit gefilmde experiment :
Derren Brown - The Experiments: The Assassin (Full)
Waarin Derren Brown onderzoekt of je middels hypnose iemand (onbewust)een moord kunt laten laat plegen.

Na dit filmpje te hebben gezien is het niet meer zo moeilijk voor te stellen dat je iemand vrij makkelijk iets kan laten bekennen bv middels hypnose.


 

 De leugen regeert

kokojeroen Ik raad dit product aan

23 juni 2014

Dit boek prikt door een hele andere bubble. Die van dat NL een rechtstaat is ..
De schrijvers zijn dapper en competent. Strijdend voor waarheid.
Lees het en je weet het.


 

 Er is geen weg terug. Boek is bom onder Nederlands Justitieel systeem.

startijenn
50-59 jaar | Nijmegen

23 juni 2014

Dit boek moest geschreven worden. Dat was onafwendbaar. Na de onthullingen door Ton Derksen werden 'blunders' langzaam bewuste malversaties. De onthutsende staat van de Staat komt meer en meer in het volle daglicht te staan. Deep state Nederland exposed. Auteurs Dankbaar en Mauritz zijn de Zola's van de lage landen.


 

 dit is een dierbaar boek

ropdykstra Ik raad dit product aan

23 juni 2014

'Ze laten er straks een onschuldige boer voor opdraaien. En dit terwijl ze weten hoe het echt zit.'
Mijn vrienden kijken mij met ongeloof aan.

En ja hoor, een DNA onderzoek (NFI circus), een voor het openbaar ministerie liegende PR de Vries (sinds zaak Toninho?) en een 'vlugge' advocaat later, en het OM had een boer als zogenaamde dader. Bovendien iedereen die zich in de zaak heeft verdiept en anders denkt over de zaak dan de media ons voorschotelt wordt voor een complotdenker uitgemaakt.

Voor mensen die twijfelen of ze dit boek wel zullen kopen. Gewoon bestellen en meteen gaan lezen en u zult het automatisch aan iedereen uit willen lenen! U zult huiveren wanneer u beseft hoe justitie vanaf dag 1 dus echt wist wie de daders waren en daarna de familie Vaatstra bewust uiteen heeft gespeeld. Wat een treurigheid!

Nou ja, niet alles is treurig, want binnen justitie hebben sommigen promotie gemaakt, een enkeling heeft het zelfs tot burgemeester geschopt. Vergeet niet: de media is medeplichtig. Kent u iemand die medeplichtig is? Ga dan voor hem/haar staan en kijk de lafbek diep in de ogen. U zult ze zien verkruimelen: kennis is macht!

Heeft de media u bijvoorbeeld ooit verteld dat Jaspers getuigenis bijna nergens klopt. Zoals dat bloed dat ie hoorde stromen/gulpen, terwijl er geen druppel bloed op de vindplek van Marianne was. Hebben ze u ooit verteld dat de burgemeester tegen de badmeester zei, nadat ie het bebloede jack van de dader had gevonden, dat ie zijn bek moest houden of dat ie anders zijn baan kwijt zou raken. Hebben zij u ooit verteld over de notarieel vastgelegde getuigenissen en andere bewijsstukken in het boek. Hebben zij u ooit verteld hoe Marianne die nacht in de auto van een duitser Ludger Dill (drugs, porno, moord Jolanda Meijer, een bij justitie zeer bekende zeg maar) terecht kwam. Enzovoort, enzovoort…

Hebben zij u ooit verteld over hoe gelukkig de moeder Maaike Vaatstra is met dit boek?

Iedereen is verantwoordelijk als justitie misdaden pleegt! Als u enig gevoel in uw donder heeft en dat heeft u, bestel dit boek dan nu en vertel het voort.

Voor Marianne, voor Maaike maar vooral ook voor uzelf en uw dierbaren.


 

 Moedwillig de waarheid verhullen door Justitie............

Dutchman69 Ik raad dit product aan
40-49 jaar

23 juni 2014

Prachtig werk van deze 2 mannnen. Hier kan niemand meer om heen. Alleen zolang de gewone media hier geen aandacht aan mag besteden van hogerhand ben ik bang dat deze doofpot dicht zal blijven.
Vanaf dag 1 wist ik al dat Ali Hassan de moordenaar was maar het mocht voor de buitenwereld geen asielzoeker zijn.
Zoveelste justitiele dwaling in dit land waarvan we altijd dachten dat we niet zo corrupt waren als andere landen maar helaas....................


 

 Schitterend boek

Dragaz Ik raad dit product aan
60-69 jaar | Valkenswaard

23 juni 2014

Ik heb het boek zowat in een run uitgelezen. Zeer vlot geschreven en je wordt zeer goed ingevoerd in de materie waaruit volkomen blijkt dat J. Steringa niet meer is als een volkomen onschuldig persoon.
Dit boek is een "must"voor iedereen om te zien wat voor een smeerlapperij door justitie op touw is gezet.


 

 Must read!!

Frungel Ik raad dit product aan
50-59 jaar | Horst

23 juni 2014

Dit meeslepende boek leest als een thriller. Pas na de laatste bladzijde kom je weer terug op aarde. En je beeld van die aarde is voorgoed veranderd, en niet in positieve zin.


 

 Schande voor de rechtstaat!

RidderAnton Ik raad dit product aan
40-49 jaar

23 juni 2014

Na het lezen van het boek is wel ondubbelzinnig duidelijk geworden dat de moord niet door Jasper S. is gepleegd. Een grote schande voor onze rechtstaat en nog erger voor de nabestaanden van Marianne. In het bijzonder haar moeder. Al haar vermoedens worden in dit boek met keiharde feiten bewaarheid!


 

 overweldigend

pbakkum Ik raad dit product aan
40-49 jaar | Alkmaar

22 juni 2014

Een echte aanrader voor iedereen die verder kijkt dan zijn of haar neus lang is.
hulde aan de auteurs!


 

 bevlogen de eigen tunnel in

Jesse79

20 juni 2014

Hoewel je de schrijvers geen hart voor de zaak kunt ontzeggen, doen zij in hun boek precies dat wat zij anderen verwijten. Door het in elkaar passen van slechtpassende getuigenverklaringen construeren zij een andere versie van de moord op marianne vaatstra. Het is daarbij duidelijk dat het om goedwillende amateurspeurders gaat die weinig kaas van waarheidsvinding gegeten hebben.
Nergens maken zij aannemelijk waarom een DNA hit vervalst zou zijn of waarom de veroordeelde Jasper S. een moord bekend die hij niet begaan geeft.


 

 duidelijkheid

door1961 Ik raad dit product aan
50-59 jaar

19 juni 2014

zoveel zaken dat het duidelijk is dat het een grote doofpot is. de dwaling van OM en justitie hier in Nederland. Deze zaak staat niet alleen zo zijn er meerdere zaken. Heel veel respect voor Maaike, de wereld zakt toch onder je voeten weg als je dochter vermoord wordt. En dan de arrogantie van de hele justitieapparaat en peter r de vries, die iedereen met een kluitje in het riet stuurt, bahhh wat een ziek systeem hier in nederland. Dit moet ze dan ook allemaal nog doormaken. Hoop oprecht dat het recht heel snel zal zegevieren.


 

 geweldig boek

kuntkes Ik raad dit product aan
60-69 jaar | leeuwarden

18 juni 2014

Bedankt Wim en Hans

Hopelijk dat dit de mensen uit hun slaapmodus haalt.
En ook bedankt Boll.com voor het mogelijk maken zodat dit misschien de mensen bereikt.
Ik heb het in 1 nacht uit gelezen en na het lezen van het boek me afgevraagd,hoe is het mogelijk in dit land?
Echt een boek om aan te bevelen.

Harry


 

 Poef!

Vandeburgt Ik raad dit product aan
30-39 jaar | Breda

18 juni 2014

Poef! Wat een boek. In ruim 500 pagina's wordt de "zaak-vaatstra" van dag één tot heden uiteengezet aan de hand van, voor mij tot dan toe, nieuwe feiten. Het menselijk aspect, vooral rondom de moeder van Marianne, heb ik echt als diep schokkend ervaren. Hoe die vrouw zich moet hebben gevoeld en nog moet voelen, onvoorstelbaar. Echt schokkend zijn ook de feiten die aan het licht komen ten aanzien van de handelswijze van OM, justitie en politie.
De vreemde rol van Peter R de Vries in dit dossier, de uitingen door de media in de loop van de jaren, de positiewisselingen van vader Bauke ten opzichte van zijn vrouw, de politie en de schrijvers van dit boek... erg bizar allemaal.
Er is geen (fictieve) thriller te vinden die u zo diep zal schokken als dit op feiten gebouwde relaas.

Wat mij betreft dit boek in heel Nederland gratis verspreiden i.p.v. het telefoonboek.


 

 Al zou maar 5 % waar zijn :(

landmarq Ik raad dit product aan
40-49 jaar | Amersfoort

18 juni 2014

Sluit je aan of sluit je ogen

Boek is een must voor iedereen die staat voor een betrouwbaarder overheid en samenleving.

SLUIT JE AAN of doe zoals deze overheid het graag ziet, oogjes dicht en snaveltje toe en slaap lekker…..

Maxima debetur puero reverentia


 

 De waarheid

thruthseeker01 Ik raad dit product aan
40-49 jaar | zaanstad

18 juni 2014

Mensen, lees dit boek! Alleen als de kritische massa die bekend is met de inhoud groot genoeg is kan er wat veranderen in dit land. Of het boek goed of niet goed leesbaar is, is eigenlijk niet van belang. De conclusie is voor een ieder die dit boek leest hetzelfde: we worden niet alleen bedrogen door justitie en onze regering, maar ook door de advocatuur en een nep-misdaadverslaggever. Ieder van ons kan overkomen wat Jasper S is gebeurd. Onvoorstelbaar maar waar.


 

 Einde van een Rechtsstaat

TheyKnew Ik raad dit product aan
60-69 jaar

17 juni 2014

Dat complot-theorieën bestaan wist ik al, de auteurs van dit boek hebben de definitie van de complot-theorie, en zij die het bedacht hebben ("de driehoek"), in 512 pagina's blootgelegd. Vooral de kluisverklaringen van "De Visboer", "De Leeuwarder" en "Piet", laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Mijn erkentelijkheid gaat uit naar de auteurs, J. Hans Mauritz en Wim Dankbaar, voor hun tomeloze inzet en doorzettingsvermogen deze 'gerechtelijke dwaling' aan het papier toe te vertrouwen.

Het is tenslotte niet voor niets dat ik geen vingerafdrukken op mijn 'ausweis' wil om 'identity theft' te voorkomen. Misbruik wordt bestraft, maar dat gebeurt alleen in een Rechtsstaat, en daarin wonen wij niet meer.


 

 Schokkend en een must read!!

cliffvanmoher Ik raad dit product aan
60-69 jaar | maassluis

17 juni 2014

Hoewel ik het boek nog niet uit heb en dus niet helemaal kan beoordelen, kan ik nu al wel zeggen dat ik het onbestaanbaar vind dat dit in Nederland kan gebeuren. Alle verantwoordelijken wisten hoe het echt zat en hebben er niets mee gedaan, erger nog verdoezeld en wel op zo'n manier dat er nu een onschuldige vastzit. Wat ik nog schokkender vind is dat de overheid zelf zorgt dat ik in hen geen centje vertrouwen meer heb. Zodra ik het boek helemaal heb gelezen en herlezen kom ik terug om een update te geven


 

 Een feitenkanon, waar niemand meer omheen kan!

ToThePoint Ik raad dit product aan

17 juni 2014

Heb zojuist het boek helemaal gelezen. Dat de waarheid bizarrer is dan fictie, komt in dit boek helemaal tot uiting. Het is misselijkmakend CRIMINEEL hoe POLITIE, JUSTITIE, het OM waaronder o.a. ook PETER R. DE VRIES, JAN VLUG en de MSM de boel hebben belazerd. Een smerige, ziekelijk corrupte bende en dat over de ruggen van de nabestaanden van Marianne; haar ouders die het met de gruwelijke moord op hun dochter alleen al zwaar genoeg hebben, de 'gepatsiede' Jasper Steringa en zijn familie, maar ook over de ruggen van getuigen die naar eer en geweten wilden meehelpen om de zaak opgelost te krijgen... Mensen die het boek willen lezen zouden m.i. wel voordeel hebben als ze zich al enigszins op voorhand in de zaken verdiept hebben, dan leest het boek op bepaalde stukken gemakkelijker. Let wel, niet Wim en Hans, maar de corrupte bende van hierboven heeft alles zo ingewikkeld gemaakt door het steeds maar verdraaien, weglaten of erbij fantaseren van feiten. Het boek is een waarlijk feitenkanon met zeer veel info!
Heel dapper van Wim en Hans om dit boek met deze waargebeurde en zeer gevoelige inhoud te schrijven en ondanks alle tegenwerkingen van de corrupte hogerhand het toch hebben weten uit te brengen. Complimenten voor al het werk en onderzoek dat jullie gedaan hebben. Jullie komen hiermee in één klap op voor ieders recht! Dit boek is een explosief feitenwapen dat door zoveel mogelijk mensen gelezen moet worden, ook voor Maaike aan wie dit boek is opgedragen. Wat een ontzéttend sterke en pientere vrouw is zij! Maaike verdient hier nog wel het meeste respect vind ik. Ook heel veel sterkte aan de familie van Jasper, want hij zit gewoon onschuldig vast mensen, terwijl de moordenaar(s) nog vrij rondlopen! Kom op mensen, lees het boek, neem de aangereikte kennis en bikkelharde waarheid tot je. Word wakker en verspreid het onder zoveel mogelijk mensen voor ieders bestwil! En Wim en Hans, nogmaals heel veel respect voor jullie!!


 

 Verbijsterend!

ErikvdMeulen Ik raad dit product aan
50-59 jaar

15 juni 2014

Na het lezen van de laatste hoofdstukken schrok ik toch nog, het is alsof je vuur ziet branden.
Hulde aan de schrijvers/onderzoekers.


 

 Aanrader!

Fryskdumke Ik raad dit product aan
70+ jaar | leeuwarden

15 juni 2014

Mijn complimenten aan Hans Mauritz en Wim Dankbaar en alle medestrijders tegen onze corrupte Justitie in NL...Het boek leest als een trein, en moet zoveel mogelijk worden gelezen en verspreid...in principe zijn we allemaal vogelvrij verklaard en kan dit iedereen van ons overkomen, mensen wordt WAKKER, en stop deze 14 jaar lange beerput van leugens door het OM en Justitie maar ook de Media die daar weer onder controle staat.


 

bali1812 Ik raad dit product aan
40-49 jaar

10 juni 2014

Heb dit boek nu al een paar weken uit, maar wilde eerst goed nadenken.
Volg de ontwikkelingen over deze zaak nu al een aantal jaren en krijg na het uitlezen van dit boek steeds meer en meer het gevoel een uniek werk in handen te hebben, wat ik nooit maar dan ook nooit zal uitlenen omdat de inhoud voor mijn gevoel steeds beschikbaar moet zijn. Ongelooflijk wat er in deze zaak is gebeurd. Zonder voor mij geloofwaardige redenen zijn mensen die niet geloven in de door justitie beweerde feiten, weggezet als mafkezen. Er wordt nooit inhoudelijk ingegaan, op de door de auteurs, aangedragen feiten en omstandigheden. Verbijsterend wat ons al die jaren is voorgeschoteld via de media. Wat moet de moeder van Marianne hebben doorgemaakt, overtuigd van het feit dat ze werd voorgelogen over de zaak, en wat heeft zij dat nog lang volgehouden. 213 gele post-it stickertjes heb ik in het boek zitten, op die plaatsen waar echt verbijsterende informatie staat. Lees het boek en vorm jouw eigen mening over de zaak. Ik ben er al uit!!


 

 Schokkend en ontluisterend

Carina70 Ik raad dit product aan
40-49 jaar

10 juni 2014

Wie denkt dat de onschuld van Jasper S. een vage complottheorie is van een stelletje gekken, MOET dit boek lezen. De auteurs hebben uiterst grondig onderzoek gedaan en de conclusie dat hij de moord simpelweg niet gepleegd kán hebben is onweerlegbaar. Ook wordt duidelijk wie er dan wél verantwoordelijk is voor de dood van Marianna Vaatstra en waarom een simpele veeboer ervoor moest opdraaien.

De meest schokkende conclusie na het lezen van dit boek is voor mij niet eens dat er een onschuldige vast zit (en dús een moordenaar vrij rondloopt), maar dat dit geen gerechtelijke dwaling is, maar kwade opzet. Waarbij justitie kennelijk zó ver moet zijn gegaan dat er een valse bekentenis is afgedwongen en DNA-bewijs is vervalst.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, want er is aangifte gedaan tegen de advocaat van Jasper S. en sleutelfiguren bij politie en justitie. De auteurs van dit boek stellen dat deze personen op de hoogte zijn van de ware toedracht van de moord, maar deze willens en wetens hebben verzwegen. En dat is strafbaar.

Laat je niet misleiden door lieden die de auteurs afschieten. Het gaat om de boodschap, niet om de messenger. En die boodschap is overtuigend en bijzonder verontrustend.


 

 complotdenker of realist

1Paulus Ik raad dit product aan
Amsterdam

10 juni 2014

omdat ik het verhaal van jasper ongeloofwaardig vond heb ik het boek gelezen, ik wil graag alle kanten belichten. Na het lezen van het boek ben ik geschokt hoe wreed, onmenselijk en meedogeloos mensen kunnen zijn. Wat is voelde en vermoeden is helaas bewaarheid geworden, jasper s. zit onschuldig vast en de feiten, simpele feiten tonen dat aan, daar hoef je geen complotdenker voor de zijn. Als je lekker in je veilige cocon wilt blijven lees dan de telegraaf, als je echt wilt weten hoe dit drama in elkaar steekt lees dan het boek en geef dan pas een oordeel.

Pluspunten:

schokkend

Minpunten:

totaal genegeerd door de msn


 

 Eindelijk duidelijkheid!

Bertusa Ik raad dit product aan

9 juni 2014

Inmiddels heb ik het boek al weer een tijdje binnen en van kaft tot kaft verslonden
Mijn complimenten (eerbiedig bedoeld) het leest als een “fondant romannetje”.
Ik volgde deze zaak al een aantal jaren, nog voordat Jasper in beeld was, ik geloof via de site van Andre Vergeer of Micha Kat.
Zelf heb ik dan ook geen moment getwijfeld aan de onschuld van Jasper, het klopte gewoon niet.
Goed dat alles nu eens duidelijk gedocumenteerd en chronologisch is vastgelegd.
Verder hoop ik dat deze zaak samen met de “Deventer moordzaak”een ommekeer teweeg brengt in de bewustwording van de grote massa.
Dit is een van de grootste misstanden van politie en het justitieapparaat.
Een vraag blijft onbeantwoord en dat is waarom deze cover-up.
Misschien komt dit ooit nog uit.

Een must read!


 

 Gedegen onderzoek, sterk onderbouwd

ManMetBril Ik raad dit product aan
30-39 jaar

8 juni 2014

Hoe verschrikkelijk moet het zijn om vast te zitten voor een misdaad die je niet hebt gepleegd? Het is de laatste jaren meermaals voorgekomen dat justitie op haar schreden moest terugkeren en een onschuldige in vrijheid heeft moeten stellen. Typisch genoeg ging het daarbij geregeld om high-profile zaken, met veel aandacht van de media. Het is in de zaak Vaatstra niet anders.

Wie Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra leest, kan alleen maar concluderen dat ook deze afschuwelijke moord allerminst is opgelost, ondanks de veroordeling van een Friese veeboer, die zich cruciale details niet kan herinneren, en op andere punten met grote stelligheid zaken verklaart die in tegenspraak zijn met het gebeurde.

De auteurs weten overtuigend het verhaal van het openbaar ministerie te weerleggen en ondersteunen hun versie van het gebeuren dusdanig met getuigenverklaringen dat dit een boek is geworden dat de nederlandse rechtsstaat op zijn grondvesten zou moeten doen schudden, en het boek is een must voor iedereen die nog een naïef vertrouwen in die rechtsstaat heeft.

Het beeld dat opdoemt is niet dat van de beruchte 'tunnelvisie' van het openbaar ministerie die in de zaak Lucia de Berk, de Schiedammer parkmoord, de Puttense mooordzaak etc., onschuldigen in het gevang heeft gebracht; eerder is het een beeld van regelrechte corruptie, ambtsmisdrijven en machtsmisbruik, van een omvang die doet denken aan de doofpotaffaire rond de zaak Fred Spijkers.

Deze moord mocht niet opgelost worden, zoveel wordt uit het boek duidelijk.

Dat is niet alleen een bittere pil, het boek is ook een dikke pil en veronderstelt zeker in het begin nogal wat kennis van de zaak bij de lezer, en een paar illustraties in de vorm van plattegronden en schematische overzichten zouden zeker niet hebben misstaan om het technische gedeelte van het verhaal inzichtelijk te maken. Het duizelt je af en toe van de details.

Maar gaandeweg word je meegezogen in het boek, de neerslag van een gedegen onderzoek zoals het door de recherche uitgevoerd had moeten worden. Er klopt zoveel niet, er is zoveel bewijsmateriaal verdonkeremaand en er zijn zoveel getuigen genegeerd. Getuigen die in dit boek bloedstollende verklaringen hebben afgelegd, bij de notaris gedeponeerd en te produceren.

Het is goed dat de ware toedracht nu bekend is. Nu moet er iets gebeuren, anders moeten we over een X aantal jaar wederom met het schaamrood op de kaken een onschuldige rehabiliteren.

 

 


 

Chrysalis Ik raad dit product aan
40-49 jaar | Gelderland

7 juni 2014

Dit boek maakt korte metten met 15 jaar list en bedrog van de gevestigde orde en van iedereen die op de een of ander manier belang heeft bij het verzwijgen van de waarheid, bijvoorbeeld door dit boek (onterecht) met de grond gelijk te maken.

Waarschuwing! Diegenen die blindelings vertrouwen in de oprechtheid van politie, justitie en openbaar ministerie kunnen na het lezen van dit boek diep teleurgesteld zijn.


 

 Must read!!!!!

BoerY Ik raad dit product aan
40-49 jaar

3 juni 2014

Een must voor iedereen.

Op een duidelijke en goed opgebouwde manier van schrijven wordt er in dit boek de vloer aangeveegd met de huidige rechtspraak over de moord op Marianne Vaatstra met keiharde bewijzen.
Op onthutsende wijze wordt aangeduid hoe corrupt onze rechtspraak is op hoog niveau.
Hoe monddood vele getuigen zijn gemaakt en hoeveel onrecht is aangedaan aan de huidige rechtspraak met een onschuldige als slachtoffer. Tevens kan men lezen dat ook de media als een spreekpop fungeert voor de doofpotters welke zich op ongekend hoog niveau onze rechtssysteem beheersen. Het wordt tijd dat de waarheid boven komt drijven. Men zal geschokt zijn hoe corrupt ons rechtssysteem is en een grote verkwanseling is van ons belastinggeld.


 

 non fictie holland drama

xandralandwehr Ik raad dit product aan
40-49 jaar | den haag

1 juni 2014

knap geregisseerd boek dat ik las als een docu drama, iedere 'onwetende' die dit verhaal tot zich wil nemen zal nooit meer slapen bij wijze van spreken.


 

 Een grote klapper op het einde van het boek

 

ajumma Ik raad dit product aan

40-49 jaar

1 juni 2014

Het is in een vlotte leesbare stijl geschreven. Wel wordt er flink wat informatie het boek ingeslingerd, die voor een gemiddelde lezer, wel een aantal keren herlezen moet worden. Op het einde van het boek wordt de lezer beloond hiervoor. Dan worden er feiten cq. kluisverklaringen beschreven die naar de werkelijke dader(s) leiden. Het verhaal van Marianne(en haar moeder Maaike) wordt recht gedaan en ondersteund met meerdere juridisch steekhoudende bewijzen/produkties. Het boek van Simon Vuijk kan de vuilnishoop op!


 

 Bizarre onthullingen in moordzaak Marianne Vaatstra

Kolerekast Ik raad dit product aan
40-49 jaar | West Friesland

31 mei 2014

Het is een goede zaak, dat er burgers in Nederland zijn, die zich geroepen voelen de rechters te controleren of ze echt recht spreken. In de moordzaak Marianne Vaatstra bewijzen de schrijvers van dit boek, dat de rechters in deze zaak heel
krom hebben gesproken. De ware uitkomst van dit misdrijf zou anders zeer ten nadele van de Nederlandse overheid uitkomen.

In het boek blijkt ook, dat de Nederlandse bevolking 15 jaar lang voor de gek gehouden is met een toneelstuk om deze doofpot gesloten te kunnen houden.

Hulde voor de definitieve oplossing van de moord op Marianne Vaatstra, door de schrijvers Wim Dankbaar en J. Hans Mauritz en allen, die hun hebben gesteund om tegen alle stromen in toch de pure waarheid te laten zegevieren.


 

 Pijnlijke blootlegging van corrupte Nederlandse Rechtstaat

DanielMarss Ik raad dit product aan
40-49 jaar

31 mei 2014

Dit boek is een goed voorbeeld van hoe onderzoeksjournalistiek anno 2014 zou moeten zijn. Waar de MainStreamMedia tegenwoordig haar vingers niet meer wil branden aan gevoelige corrupte zaken, hebben de auteurs van dit boek dapper doorgezet en de waarheid weten te achterhalen van een verbijsterende doofpot.

Na het lezen van dit boek is mij nu wel duidelijk geworden dat OM, Politie en Justitie jarenlang een Fake-onderzoek hebben gehouden om de werkelijke daders van de moord te beschermen.
Minstens even erg is dat een groot deel van de pers/media even hard hebben meegewerkt om deze Cover-up overeind te houden.

Dit boek is een absolute aanrader voor mensen die eindelijk eens de waarheid willen lezen over de gruwelijke moord op een 16 jarig meisje uit Friesland. Alleen al voor de hoofdstukken 'Zoektocht in de friese wouden' en 'De granietharde bewijzen' is dit boek een must-read.


 

 Welk 'juist verhaal' wordt door 1 vd rechercheurs bedoeld?

kalimantan Ik raad dit product aan
50-59 jaar

30 mei 2014

Het is even wennen aan de (verschillende) schrijfstijlen van de heren auteurs, maar het stoort niet, de inhoud van dit boek is het belangrijkst.
Ondanks dat ik op de inhoud - enigszins- was voorbereid, staan er toch veel nieuwe - verbazingwekkende - dingen in. Vooral natuurlijk de op schrift vastgelegde verklaringen. Maar ook dat in 2007 twee rechercheurs en de OvJ een verklaring (wie Marianne heeft vermoord) willen aanhoren van een gevangene, die in ruil daarvoor een verblijfsvergunning wil. In de veronderstelling dat nog niet met het opnemen begonnen is; vraagt 1 vd rechercheurs:
"Als hij met het juiste verhaal komt, kunnen we dan knippen?" "Ja", antwoordt de OvJ.
?!Het is 2007?!
Wat is het verhaal dat politie en justitie als 'juist' betitelen?! En waarom zou dat dan geknipt moeten worden?!
Het is/lijkt een hele dikke pil, maar oa door het grote lettertype, leest het toch vlot weg.


 

 Schokkend

Landbouwer Ik raad dit product aan
Laren

30 mei 2014

Deprimerend dat zoveel mensen aan zo'n grote leugen mee willen werken en dat uiteindelijk Jaspers Steringa het politiek correcte slachtoffer wordt. Verbijsterend.


 

 Schandaal blootgelegd

Golfrunner Ik raad dit product aan
60-69 jaar | Oss

27 mei 2014

Het boek leest als een thriller, maar het is geen fictie het is echt. Onvoorstelbaar hoe justitie geholpen door de pers en politiek het volk al vijftien jaar heeft voorgelogen. De moord op Marianne Vaatstra mocht vanaf minuut 1 niet gepleegd zijn door asielzoekers uit het AZC. Het boek laat duidelijk zien hoe deze leugen is opgezet en in stand is gehouden. De inhoud is volledig gebaseerd op getuigenverklaringen en feiten, geen speculaties. De schrijvers leggen wel een complot bloot, maar doen dat op zuiver rationele gronden. Schokkend is de manier waarop de familie Vaatstra behandeld is. Het hoofdstuk over de rechtszaak van Jasper Steringa laat via een letterlijk transcript zien hoe ook de rechters een onmogelijk moordscenario geloven. Tenslotte bewijst het boek door notarieel vastgelegde verklaringen van directe getuigen hoe schandalig justitie in Nederland opereert.
Dit boek zou iedereen moeten lezen. Alleen als je in het sprookje van de Nederlandse rechtsstaat wilt blijven geloven, kan je er beter niet aan beginnen.


 

 Een huiveringwekkend, belangrijk boek.

 

Marushka Ik raad dit product aan
40-49 jaar

26 mei 2014

Toen ik een aantal maanden geleden via de televisie hoorde over mensen die dachten dat er iemand onschuldig in de gevangenis zat vanwege de Vaatstra-moord, dacht ik: hoe komen ze daar toch bij? Er is toch een DNA-match, er is toch een bekentenis? Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik zag de vooraankondiging van dit boek en heb het gelezen. En ik ben om.

Het is huiveringwekkend wat de Vaatstra's is overkomen. Niet alleen de dood van hun dochter, maar het gelieg en bedrog van instanties die betrouwbaar zouden moeten zijn is zeker zo erg. Het hoofdstuk over de contacten met politie en justitie en de zogenaamde vertrouwenspersonen die werden ingezet om de waarheid onder tafel te houden is mij het meest bijgebleven. Dit is wel mijn land. Ik wil kunnen leven met vertrouwen.

De schrijvers van dit boek hebben geen complottheorie geschreven. Zij hebben zich bij de feiten gehouden. En vanuit verschillende invalshoeken worden die feiten beschreven. Dat maakt dat het soms even doorbijten is om te lezen, maar dat doorbijten loont. Want uiteindelijk hebben de schrijvers ook nog getuigen van de moord aan de praat gekregen. De bewijzen staan in het boek.

Klasse wat Dankbaar en Mauritz met dit boek voor elkaar hebben gekregen. Dit boek zal gevolgen hebben. Dat kan niet anders. Gelukkig maar.


 

 Een uitzonderlijk boek

RMStockmann Ik raad dit product aan
50-59 jaar | Breda

23 mei 2014

Het door de Rechter verboden dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra werd als leidraad gebruikt door Wim Dankbaar voor nader onderzoek wat meerdere jaren in beslag heeft genomen. Deze getuigenis uit eerste hand over ervaringen met het Openbaar Ministerie laat een sinistere indruk achter. Wim en Hans wilden eerst dit dagboek integraal publiceren, maar na een Kort Geding mocht zelfs geen letter overgenomen worden. Dit gegeven dreef de auteurs tot een haast bovenmenselijke prestatie van de buitencategorie. Het uitzonderlijke eindresultaat tezamen met de boeken van Ton Derksen (Leugens over Louwes, Verknipt bewijs, Lucia de B.) zullen te zijner tijd worden beschouwd als de Delta Werken in de strijd tegen de levens vernietigende maalstroom van Gerechtelijke Dwalingen.


 

gerritveldman Ik raad dit product aan
50-59 jaar | ijmuiden

14 mei 2014

Ik heb het boek gelezen, en ik vind dat wat er in staat ,iedereen moet weten zo kan men zien, hoe justitie met bewijzen en menselijke gevoelens omgaat en de waarheid naar eigen dunken gebruikt. dus eerst lezen dan commetaarl leveren .


 

 Dankbaar voor het oplossen van de moord op Marianne Vaatstra?

DeGrijzeDuif Ik raad dit product aan
30-39 jaar

28 februari 2014

Tot twee weken geleden nog nooit met de Vaatstra-zaak bezig geweest. Juist het bizarre optreden van PRDV in DWDD was voor mij aanleiding me eens in Dankbaar en zijn theorieën vast te bijten. Het resultaat: Al zou Jasper S. schuldig zijn... Hetgeen al die jaren omtrent het AZC is verkondigd, is te zot voor woorden, crimineel. Maar gezien de bekentenis van Jasper S. ook geen hout snijdt, is er des te meer reden voor het boek van Dankbaar en Mauritz!

Ik kan niet wachten!


 

 sprookje

TheoHendrik
50-59 jaar | Amsterdam

23 februari 2014

Veel zaken zijn uit zijn verband getrokken, en op de website spreekt de heer Dankbaar zich vaak tegen. Wat wil hij met dit boek? De familie Vaatstra nog meer ellende bezorgen en daar geld over verdienen? Ik koop het tweedehandsje met de tijd wel. Veel informatie is te éénzichtig, zoals die bewaakster, waar niets is gecontroleerd. Spreekt zij de waarheid wel?


 

 Lijkt me duidelijk?

 


 

 Schokkend en fascinerend tegelijk!

Lauranne208 Ik raad dit product aan

15 januari 2014

Lezen, mensen, dit boek! Geloof inderdaad niet de media napraters. Wim Dankbaar heeft volkomen integer en zorgvuldig onderzoek gedaan en een zeer overtuigend boek geschreven. Heb de moed om de confronterende waarheid rond deze zaak onder ogen te zien. Een openbarend voorbeeld hoe de media ons kan voorliegen.

Pluspunten:

zorgvuldig onderbouwd


 


 

 Lees het Dagboek van Maaike

 

Agni01 Ik raad dit product aan
30-39 jaar

20 december 2013

Wat ik begrepen heb is dat 'Het verboden dagboek van Maaike' niet het echte dagboek van Maaike gaat bevatten maar eigenlijk een aanvulling wordt en verduidelijking van wat er allemaal niet klopt rond de zogenaamde moordenaar Jasper S. Er mag niets uit het echte dagboek in het boek van Wim Dankbaar worden opgenomen. Toch staat het gewoon online. Google zelf maar naar het dagboek van Maaike Vaatstra. Is een goede inleiding voor als u Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra.


 

 Fantastisch boek, aanrader!!

Ron1960
50-59 jaar | Zuid-Holland

16 december 2013

Hoewel nog niet verschenen, nu al een AANRADER! Dit boek is een aanklacht tegen de nederlandse rechtsstaat. Ronduit schandalig en misdadig hoe getracht wordt een gruwelijke moord in de doofpot te stoppen en waar uiteindelijk een onschuldig man is veroordeeld!


 

 Eerst verdiepen, dan pas commentaar geven.

 

Souverein
50-59 jaar | Noord Holland

16 december 2013

Wat een vooroordelen over Wim Dankbaar en Hans Mauritz! Als iedereen zich nu eerst eens zou verdiepen in deze onvoorstelbare beerput. Marianne Vaatstra heeft met haar leven en dood de kans aan onze samenleving gegeven om de corruptie van onze 'rechts'staat aan de kaak te stellen. Gelukkig had ze een hele wijze moeder die alles heeft genoteerd en die nu helaas door haar familie wordt onderdrukt en misbruikt. De waarheid zal boven komen, mede door dit boek. Van onze kranten en televisie mogen we helaas alleen maar leugens zien en horen. Onschuldige mensen zijn de dupe geworden van deze tragedie. Als heel Nederland gaat weten wat hier gebeurd is, dan gaan er bijzondere dingen gebeuren. Misschien is de waarheid te ongemakkelijk?


 

Dit boek wordt een MUST READ!

Boudine

16 december 2013

Hoewel de titel doet vermoeden dat het boek gaat over de "schrijfsels" van moeder Maaike Terpstra, is niets minder waar! De familie van mevrouw Terpstra wil graag voorkomen dat de aantekeningen van de moeder van Marianne openbaar worden, omdat daaruit blijkt dat mevrouw Terpstra steeds werd belogen en bedrogen door het OM.

Het boek van Dankbaar is het resultaat van jaren lang onderzoek naar de moord op Marianne. Getuigen die door de politie werden afgescheept, zijn door Dankbaar wel gehoord. Uit hun verklaringen blijkt o.a. dat Marianne in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 NIET op een "gestolen" herenfiets over de Keningswei reed. Daaruit volgt dat boer Jasper S. haar daar NIET kon tegenkomen!

Wat er werkelijk is gebeurd, dat staat in het boek van Dankbaar! Mocht de rechter dit boek verbieden, dan kan de titel worden veranderd in: "De verboden waarheid in de zaak Vaatstra".