U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

^ De Nieuwe cover van de herziene uitgave (derde druk)

 

 ^ Maaike Vaatstra (nu Terpstra) in 2011

 

 ^ Maaike Vaatstra in december 2013. Gesloopt door het OM, justitie, politie en de laatste 2 jaar vooral door haar ex-man Bauke en haar kinderen....

 ^ Is dit de moordenaar van Marianne? Jasper Steringa? Lees het boek en die vraag wordt glashelder beantwoord met: 'Nee'

 

Of is dit de moordenaar van Marianne: Ali Houssein Hassan (Ali Heval). Lees het boek en die vraag wordt even helder als overtuigend beantwoord met: 'Ja'

Marianne Vaatstra. Als doden konden spreken.....

 

 

Uit: 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra'.

E-mailwisseling met Johan Vaatstra

 

In een sierlijke poging om de inmiddels vijandelijke Vaatstra’s toch nog over de streep te trekken - hij meende dat zij als eersten recht hebben op de inhoud van dit boek - gooide Wim er nog een mailtje naar Johan tegenaan als volgt:

 

Ha die beste Johan,

Wil je weten wie je zusje hebben vermoord, voordat het boek uitkomt? Ik nodig je uit om een gesprek daarover te hebben. Freddy is ook welkom.

Doe in elk geval de groeten aan je fantastische moeder. Wat een wereldwijf is dat. My best friend forever.

Als zij jullie lieve jongens vindt, vind ik dat ook.

Mvg

Wim

Eigenlijk was het vooraf al tegen beter weten in, getuige ook het antwoord:

 

From: Johanvaatstra

Sent: zaterdag 22 februari 2014 12:42

To: Wim Dankbaar

Subject: Re: Dagboek van Maaike

 

1 ding wim mijn moeder is geen wijf en twee als je z.n respect voor haar hebt dan laat je onze fam met rust Zoals zo vaak gevraagd Zoek een hobby en val niet meer mensen lastig Je staat bekend in heel nl als logica fantastica Je hebt niet in de gaten dat je je eigen gezin hiermee belachelijk maakt Hou er mee op doe vrijwilligers werk bij de voedselbank doe wat nuttigs Hou op met dat zinloze boek en kan je beloven dat als je mij ergens. In benoemd in een boek van jou dan word jij niet blij van mij

 

We sturen Johan de volgende reactie:

 

Heer Johan,

Ik heb Wim meerdere malen streng afgeraden met wie dan ook van de familie Vaatstra contact op te nemen. Immers, een pauw die achter een broodkruimeltje aanholt verliest al zijn gratie zoals een adelaar gewoonlijk ook niet op fruitvliegjes jaagt.

 

Kennelijk heeft hij jullie aanwezigheid bij de rechtszaak afgelopen maandag niet anders kunnen plaatsten als ramptoerisme. Jullie willen zijn scalp zien, zoiets. Het moet dat zijn geweest waarom hij zich niet heeft kunnen inhouden. Excuses daarvoor.

 

Ik schrijf u dit omdat ik uw mailtje aan Wim van vandaag ook op zal nemen in het boek. Samen met wat recente statements van u via Twitter. Inhoudelijk sluiten deze berichten zeer functioneel aan bij de rol die jullie naar mijn stellige overtuiging gespeeld hebben bij het creëren van de ‘derde hel’ voor jullie moeder: haar gijzeling (wordt ook in die bewoordingen in het boek uiteengezet). Als eerste hel bezien wij het gebeurde op 1 mei 1999, als tweede de 13 jaar lange terreur die over haar is uitgestort door de politie, het OM, Justitie en andere ‘boven ons gestelden.’

 

Als het definitieve (bijna) PDF van het manuscript enkele dagen voor druk naar jullie wordt verzonden voor het wettelijke hoor en wederhoor, pas dan zou er een wenselijke communicatie verondersteld kunnen worden. Niet eerder. Ik merk dit op in de hoedanigheid als co-auteur maar juiste en vooral ook als uitgever.

 

Het boek spreekt straks voor zich. Alle schermutselingen voordien zullen en kunnen daar niets aan af doen. Vandaar.

 

Mag ik in het boek noteren dat u het binnen de bedoelde context wat valselijk opneemt voor uw moeder? (‘1 ding wim mijn moeder is geen wijf en twee als je z.n respect voor haar hebt dan laat je onze fam met rust Zoals zo vaak gevraagd’) Immers, elke sterveling beseft dat Wim het niet heeft over een ‘wijf’ maar over een ‘wereldwijf’ hetgeen door een ieder mens van vlees en bloed als compliment wordt beschouwd. U haalt er dus bewust het woordje ‘wijf’ uit. Is dat dommigheid of bewust?

 

‘Logica fantastica’ moet natuurlijk zijn ‘pseudologica fantastica’ . Het is wellicht niet zo verstandig dit soort dure woorden te gebruiken als je wel de klok heb horen luiden maar bij God niet weet waar de klepel hangt.

 

Het boek gelezen hebbend zal het ‘nuttige’ en het ‘absoluut niet zinloze’, zoals u dat kwalificeert, volstrekt duidelijk worden.

 

Graag neem ik vooralsnog op uw opmerking: ‘en kan je beloven dat als je mij ergens. In benoemd in een boek van jou dan word jij niet blij van mij’.’ De bedreigingen spreken boekdelen en zullen straks door de lezer niet al te best beoordeeld worden. Zeker niet tegen het licht van de rol die u en de andere kinderen van Maaike de laatste maanden gespeeld hebben jegens diezelfde moeder. En ook niet tegen het licht van uw recente tweets welke zijn doordrenkt van haat jegens een man die met uw moeder schouder aan schouder gevochten heeft. (johan vaatstra ‏@johanvaatie 17 feb. wim dankbaar is dus niet naar psychiater geweest #hij wou geen bevestiging van wat iedereen al jaren weet ... en johan vaatstra ‏@johanvaatie 17 feb.- Angsthaas/parasiet wim dankbaar schittert van afwezigheid jammer hij zal de uitslag wel weten denk ik’)

 

Iemand die dit bovenstaande smadelijke en beledigende stelt en schrijft zouden wij in het boek niet mogen aanhalen, benoemen of bespreken? Wij weten van wel. Al was het maar ter noodzakelijke verdediging. We brengen niets of we brengen het hele verhaal, heer Johan. Het is echt het laatste omdat de geschiedenis wat ons betreft zich niet laat vervalsen. Al was het maar omdat ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ voor wat betreft het ISBN-nummer is geboekstaafd in de categorie NUR 320 Literaire non fictie. Zulks dient wettelijk de onversneden waarheid te bevatten en in alle gevallen haar grondslag moet vinden in twee of meer bronnen.

 

Schrijffouten, gebrekkig taalgebruik en interpunctie in uw berichten heb ik in tact gelaten zoals ik dat ook voor wat betreft uw e-mail van vandaag aan Wim als wel de gerecenseerde tweets in het boek zelve ook zal doen.

 

Inmiddels,

 

J. Hans Mauritz,

auteur ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’

mede namens Novio Media Uitgevers.